Diensten

Wij bieden een uitgebreid scala aan hoogwaardige veterinaire diensten aan die zijn afgestemd op de unieke behoeften van uw geliefde metgezel. Van preventieve zorg en routinecontroles tot spoedeisende behandelingen en gespecialiseerde chirurgie. Ontdek hieronder meer over onze uitgebreide diensten en hoe we uw huisdier gelukkig en gezond kunnen houden.

Preventieve zorg

We adviseren om minstens 1 keer per jaar met uw huisdier op controle te komen. Telkens worden de nodige vaccinaties en preventieve anti-parasitaire behandelingen besproken. Uw dier wordt grondig onderzocht. U krijgt jaarlijks een herinnering per post of per mail toegestuurd.


Tandheelkunde

De gouden standaard blijft thuis regelmatig het gebit poetsen van uw hond of kat. Dit om tandvlees- en gebitsaandoeningen te voorkomen. Helaas zijn deze veel voorkomend bij onze huisdieren en moeten we bijna dagelijks ingrijpen om deze dieren van pijn en ongemakken te verlossen in het gebit.


Cardiologie

Bij elke standaard controle van uw viervoeter, hoort een auscultatie van het hart. Dit kan al veel informatie verstrekken over de gezondheid van dit belangrijke orgaan. Toch is verder onderzoek dikwijls noodzakelijk om cardiovasculaire problemen op te sporen. Daarvoor kunnen we op rekenen op ons echotoestel, RX, ECG etc,…


Chirurgie

Zowel standaard als meer gespecialiseerde ingrepen worden met regelmaat uitgevoerd bij ons. Of het om een routine of eerder een complexe ingreep gaat, uw dier wordt eerst uitgebreid onderzocht en nauw gemonitord voor, tijdens en na de operatie. We hechten enorm veel belang aan het comfort van uw dier. Telkens wordt een individueel aangepaste anesthesie en pijnbestrijding uitgezocht. 

Net zoals in de humane geneeskunde al jaren de tendens van minimaal invasief opereren primeert, wordt dit meer en meer gebruikelijk ook in de diergeneeskunde. Onze praktijk beschikt over moderne apparatuur om dmv van kijkoperaties (laparoscopie) behandelingen uit te voeren. Dit betekent dat via kleine openingen enkel nog een camera en instrumenten in de buikholte onder druk ingebracht worden, zodat grote incisies kunnen vermeden worden. We hoeven ook niet meer met de handen in de holte te zijn. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast voor de sterilisatie van grote teven en ook bij het verwijderen van niet ingedaalde testikels van reuen.

Ook orthopedische ingrepen worden met regelmaat uitgevoerd.


Medische beeldvorming

Wanneer structurele of functionele afwijkingen in de borst- of buikholte vermoed worden, kan medische beeldvorming uitsluitsel brengen. Door middel van röntgenstralen (RX) of geluidsgolven (echo) kunnen we als het ware door onze patiënt kijken. Ook drachtdiagnoses worden routinematig uitgevoerd. Endoscopie stelt ons in staat om via een camera in de slokdarm, maag of einddarm te kijken en tegelijk weefselbiopten te nemen voor verder labo onderzoek.


Labo

Onze praktijk is in het trotse bezit van gloednieuwe bloed- en urineanalyse apparatuur. Dit zorgt ervoor dat we zowel standaard controles kunnen uitvoeren, als zeer complexe cases kunnen opwerken binnen de muren van het gebouw. Denk maar aan suikerziekte, nierproblemen, blaasproblemen, een ontregelde schildklier enzovoort.


Microscopisch onderzoek

De microscoop blijft een zeer belangrijk instrument in en behoort tot de dagelijkse routine.


Hospitalisatie

Onze hospitalisatieruimte is geschikt om dieren na een ingreep rustig te laten ontwaken in een aangepaste, rustige omgeving onder toezicht van de artsen en assistentes. Ook indien uw dier erg ziek wordt, kan hospitalisatie geadviseerd worden om de kansen tot genezing te maximaliseren. Ze krijgen er de nodige zorgen, medicatie en aandacht op maat. Tijdens de weekends worden deze zorgen meermaals per dag eveneens toegediend.


Oogheelkunde

Oogproblemen komen vaak voor in de praktijk. Van verwondingen, aangeboren afwijkingen tot ooglidcorrecties, we behandelen deze ook in onze praktijk. Oogdrukmeting kan ook uitgevoerd worden.


Apotheek

U kan medicatie of voeding zonder voorschrift laten klaarleggen zonder te bellen. Stuur ons een mail met de naam van het dier en de medicatie en we leggen dit voor u klaar om af te halen.