Medische beeldvorming

600_img_9342.jpgRX

Deze verfijnde uitrusting stelt de dierenartsen in staat om door middel van röntgenstralen een precieze diagnose te stellen. Zowel inwendige organen als botstructuren worden hiermee nauwkeurig  bestudeerd. De digitale radiografiebeelden kunnen bovendien onmiddellijk geïnterpreteerd worden.

Echografie

Door middel van geluidsgolven kan een gedetailleerd bewegend beeld bekomen worden van onder andere de buikorganen. Ook wordt dit toestel gebruikt bij het vaststellen of opvolgen van een dracht.

In de cardiologie is dit apparaat eveneens onmisbaar. Wanneer een hartprobleem vermoed wordt, kunnen de hartkamers en -kleppen in beeld gebracht worden en metingen verricht worden. Aan de hand van deze resultaten wordt een passende behandeling opgestart of bijgesteld.

Endoscopie

Via endoscopie of kijkoperaties kunnen verschillende ingrepen en onderzoeken uitgevoerd worden. Van het bestuderen van luchtwegen en gewrichten tot het nemen van maag- of darmbiopten.

Tandheelkunde

Tandhygiëne is een essentieel onderdeel van de gezondheid van uw huisdier. Als eigenaar kan u een belangrijke preventieve rol spelen door de tanden van in het begin te poetsen en geschikte voeding te geven. In de praktijk zijn verschillende tandverzorgingsproducten verkrijgbaar om u hierin te begeleiden. Indien zich toch gebitsproblemen voordoen, is de praktijk uitgerust met hoogstaande apparatuur voor tandheelkundige ingrepen. Zo wordt een ultrasoon toestel gebruikt om het gebit te reinigen en polijsten. Met het dentale röntgenapparaat kunnen tandwortels en bot beoordeeld worden. Wanneer hieruit blijkt dat de wortels niet meer gezond zijn, kan overgegaan worden tot extractie van de tand.

Knaagdieren en konijnen hebben bijzondere aandacht voor het gebit nodig. Voor deze dieren beschikt de praktijk over aangepast materiaal.